lonesorensenblog

23. jul, 2017

Der er en tendens til en international mode, med det danske ord HYGGE.
Denne tendens er pludselig blevet relevant, i forbindelse med nogle af de kurser jeg tilbyder i udlandet, specielt i Korea.
Derfor skal jeg forklare DANSK HYGGE til denne kultur,- samt til et par internationale kongresser i nær fremtid.
INDPUT søges! Det må ikke være for langt og skal være relateret til familiehygge med børn og ældre. Her mit forslag (udfra hvordan jeg selv har hygget med min familie, uanset hvor jeg har befundet mig i verdenen):
HYGGE er et almindeligt begreb i den Danske kultur.
Det handler om at tilbringe en intens, intim og glad fritid med ens familie,- mest almindeligt fredag aften og/eller en del af en weekend. Det er noget som danske familier ser frem til hele ugen. Det handler om at komme hjem og HYGGE efter en lang uges mange aktiviter, for hele familien!
HYGGE er at spise noget rigtigt lækkert sammen, mens man deler oplevelser og taler om hændelser i den forgående uges forløb. Det er som at samle hele familen,- forældre og børn, i en fuglerede i hjørnet af sofaen, om vinteren dækket af lune tæpper, mens der spises slik og is og man se film eller læser bøger sammen, med stearinlys tændt rundt omkring i huset.
HYGGE er også populær om sommeren, når det regner meget.
I det hele taget, har danskere aldrig problemer med at finde et motiv og god grund til at HYGGE, uanset vejr.
Når solen skinner en gang imellem om sommeren i Danmark, så hygger den danske familie sig f.eks med, at riste pølser over bål i haven eller de tager en skov,- eller strandtur,- selvfølgelig med en madkurv.
Det kan også være, at en datter eller en søn HYGGE-organisere for deres forældre der bor på plejehjem. Det kunne være en søndag eftermiddag, at medbringe nogle lækre kager og drikke kaffe og te sammen og småtale.
Der kan være mange andre HYGGE situationer, men ingen uden mad og drikke,- og stearinlys inkluderet.
Voksen HYGGE eksitere ligeledes, men er ikke relevant at omtale, i forbindelse med mine fremtidige familie HYGGE kurser i den Orientalske verdensdel.
TÆNK ENGANG! EN SIMPEL OG VENLIG BERØRING UDLØSER PÅ MINDRE END ET SEKUND, ET FANTASTISK ANTI-STRESSHORMON!
Derfor,- familie HYGGE kunne også være et godt tidspunkt til foruden, at tale og være sammen intimt, samtidig at give ens børn, ægtefælle eller ældre mor/far en hånd- eller ansigts refleksterapi,- super let at lære og meget effektiv mod smerter og manglende hukommelse mm. Eller at hjælpe ens barn med følelsesmæssige problemer, fordi han/hun måske bliver moppet i skolen, eller på anden måde, at give et strejf af hengivenhed for at lindre følelser.
Ligeledes et godt tidspunkt for travle forældre, til at udøve en protokol for børn med skole problemer!
Eller hvad med et anti-stress program til dig selv eller manden,- eller omvendt, for at blive klar til den følgende uges strabasser.
Det nye her er, at man er nødt til at stoppe lidt med at spise, drikke kaffe, øl eller vin i de 30 minutter det tager, at udføre en protokol i ansigtet. Men jeg lover tilgengæld, at skønt er det!
Dog,- de fleste protokoller til familie HYGGE terapi er med en metode, hvor kun hænder behandles, for så kan man forsætte med at spise og drikke med en hånd, mens den anden hånd bliver stimuleret.
MEN man kan under ingen omstændigheder bruge iPad eller iPhone samtidig!

Mere information:

http://www.refleksterapi-org.dk/413044735


17. dec, 2016
17. dec, 2016

STRESS AF med ANSIGTSZONE- og REFLEKSTERAPI

Et stadigt stigende antal mennesker bukker under for stress. Det forårsager ofte problemer på arbejdspladsen, som:

Udbrændthed

Manglende effektivitet, koordination og motivation

Stor risiko for fejl

Irritation

Manglende lederskab og teamwork

Følelsesmæssig ustabilitet / humørsvingninger

Øget sygefravær

Men stress har også store konsekvenser i familien!

I værste fald giver stress sig udslag i langvarige, alvorlige fysiske og psykiske sygdomme, som kan få konsekvenser for resten af livet.

Ansigtszone- og Refleksterapi kan på kort tid afhjælpe stress, fordi der under behandlingen tilføres ilt til hjernen og behandlingen virker som en slags hjernegymnastik og afslapning.

Ansigtszone- og Refleksterapi regulerer kroppens fysiske, kemiske og psykiske balance og er en fuldstændig naturlig og ufarlig behandlingsmetode.

Med metoden er det tillige muligt at hjælpe følgevirkninger af stress som f.eks.:

Muskelspændinger og smerter

Kæbespændinger

Panikangst

Nervøst sammenbrud

Søvnløshed

Hormonelle ubalancer

På grund af nævnte følgevirkninger, opstår der ofte problemer blandt kollegerne og i familien, som tit har vanskeligt ved at forstå og tackle den stressramtes adfærd. Ved en hurtig indsats kan de gode relationer bevares. Mange konflikter på både arbejdsplads og i hjemmet vil dermed kunne undgås.

Ansigtszone-og Refleksterapi er effektiv i selve stressperioden, men behandlingen kan også anvendes præventivt og kan tillige indgå som en del af en rehabilitering, f.eks. efter hjerneblødninger og blodpropper.

Stressproblemer er forskellige og de skal behandles forskelligt. Derfor er det meget væsentligt for Refleksterapeuten, at kende den stressramtes situation og kondition, således at metoden kan anvendes målrettet og individuelt.

Kan man se, om en person er stresset

-       JA !

Og hvis personen får hjælp i tide, kan mange problemer tages i opløbet.  

Dermed kan et langvarigt, stressforårsaget sygdomsforløb undgås.

Stresssymptomer er naturligvis individuelle, men den generelle stressprofil viser, at stressramte personer bliver: irriterede, utålmodige, aggressive og let kommer i konflikt med andre.

Andre tegn på stress kan være: tilbagetrukket adfærd, manglende initiativ, afvisning i forhold til ansvar, let til gråd, øget sygefravær, hjælpeløshed, mangel på kontrol og overblik, manglende overskud og energi.

Igennem de sidste 10 år, har udviklingen i Danmark vist en voldsom stigning i antallet af mennesker, der enten føler sig væsentligt påvirket af stress i hverdagen, eller ligefrem har måttet sygemelde sig gennem længere tid.

Det er tankevækkende, at forbruget af ”lykkepiller” i samme tidsperiode er steget markant.

Det skønnes, at der dagligt er 35.000 mennesker, der er sygemeldte med arbejdsrelateret stress, samt at der årligt dør 1400 mennesker af samme årsag.

Arbejdsrelateret stress forårsager totalt set mellem 1–1 ½ million sygefraværsdage.

Kilde: (Risikofaktorer og folkesundhed i Danmark, Statens institut for folkesundhed, juni 2006).                                                                                           

Lidt om Cybermetoden- en vietnamesisk teknik der anvendes i

behandling af bla. stresslidelser med Ansigtszone-og Refleksterapi. 

Cybermetoden er en af de tillægsteknikker, der anvendes med fantastisk gode resultater i behandling med Ansigtszone- og Refleksterapi. For at vælge de rigtige punkter og reflekszoner er det vigtigt, at et menneskes helbredstilstand analyseres af en professionel terapeut, der har dyb indsigt i at kombinere 564 nervepunkter og reflekszoner i ansigtet, individuelt og i forhold til den enkelte persons problem.

Cybermetoden, oprindeligt kaldet  Dien Cham, er en 3000 år gammel terapeutisk metode fra Vietnam, der anvendes til at afhjælpe sygdomme/lidelser såvel kroniske som akutte.

Dien Cham har igennem alle disse år, fungeret som en populær folkemedicin og metoden bliver stadig meget hyppigt anvendt blandt befolkningen i Vietnam. Den består af et system med de førnævnte 564 nervepunkter fordelt i begge sider af ansigtet. Hvert punkt har en forbindelse til et organ, en kirtel, muskel eller kemisk proces i kroppen. Disse punkter kan kombineres på utallige måder og dermed afhjælpe mange forskellige dysfunktioner og smerter.

I 1970 begyndte en vietnamesisk læge ved navn Dr. Chau at studere metoden. Dr. Chau kaldte denne nye videnskab for Cybermetoden,- en kontrol og biofeedback teknik. Han fandt frem til, at punkterne har en neurologisk sammenhæng via hjernen og forbindelse til hele kroppen. Ved at stimulere specifikke punkter med tryk, reagerer centralnervesystemet ved at sende impulser, til det til punktet tilhørende organ/muskel/kirtel i kroppen.

Dr. Chau betragter de 564 nervepunkter i ansigtet som et keyboard og hjernen som harddisk. Når der tykkes på et givent nervepunkt i ansigtet/keyboard, sendes der en besked videre til hjernen/harddisk og hjernen sender så en besked til organet, kirtlen, musklen eller systemet i kroppen, der har forbindelse til det pågældende punkt, om at regulere en givne funktion.

Igennem 1980erne har Dr. Chau - betalt af den vietnamesiske stat - forsket i anvendelsen af nervepunkterne. Han har forsket i både de enkelte punkters tilhørsforhold og forskellige kombinationer, til behandling af forskellige lidelser. Takket være Dr. Chaus forskning ved vi i dag, hvilke punkter og kombinationer, der har forbindelse til hjernen, kropsdele, organer, kirtler og diverse systemer, samt hvordan punkterne kan kombineres til at afhjælpe mange forskellige sygdomme. Metoden er igennem de sidste mere end 30 år blevet udbredt i mange lande.

Lone Sorensen har siden 1990 anvendt Cybermetoden, som et led i Ansigtszone- og Refleksterapi og hjemmetræningsmetoden Temprana Refleksterapi.  

Mere information:

http://www.refleksterapi-org.dk/413044735

 

 

17. dec, 2016
Fokus på Psoriasis:
Vidste du, at vi har mange gode resultater med Ansigtszone-og Refleksterapi med klienter, der lider af psoriasis?
 
Hvad er Psoriasis?
 
Psoriasis er en kendt hudtilstand, der kan påvirke mange og ses oftest hos mennesker i alderen mellem 15 og 35. Psoriasis betyder at hudceller vokser hurtigere end normalt.
Forskere har kunnet identificere flere årsager til psoriasis, men undersøgelser tyder på at psoriasis er en autoimmun sygdom. Det betyder at det er en sygdom, der starter i immunsystemet, som et resultat af en overstimulering af hudceller, der begynder at gro i et hurtigere tempo.
 
Hvordan Ansigtszone- og Refleksterapi kan hjælpe
 
Ansigts Refleksterapi er en effektiv metode der kan hjælpe vores immunsystem til at normalisere. Ved at stimulere de rigtige reflekspunkter og zoner, balanceres kroppens funktioner. Dette er vigtigt fordi, ved at bidrage til en mere afbalanceret funktion, kan man hjælpe immunforsvaret og dermed nedtone psoriasis eller endda forhindre udbrud af psoriasis.
Ansigts Refleksterapi hjælper ikke kun med at normalisere immunsystemet. Ved behandling med Ansigts Refleksterapi forbedres nervesystem og blodcirkulation.
 
Under en behandling slapper krop og sind fuldstændig af og dermed bringes følelserne i balance.
 
Eksempel:
Der er flere tilfælde af psoriasis blandt klienter og resultaterne er stort set altid positive.
 
Et eksempel er Carlos, en 29-årig mand fra Spanien, der har lidt af kronisk psoriasis siden han var 10. Efter 3 behandlinger, kunne Carlos se en stor forskel i de områder af huden, der var ramt af psoriasis. Efter fire måneder, var psoriasissen væk. Efterfølgende fortalte han også, at han havde mere energi, og at han ikke havde været forkølet mellem behandlingerne. Det var overraskende, fordi han før typisk havde været forkølet ca. hver anden måned.
 
 
Det er nu, det er muligt at lære denne fremragende metode, der hjælper mange mennesker med forskellige sundhedsproblemer rundt om i verden og det på en helt naturlig måde, uden medicin.
Underviser Lone Sørensen – læs mere her:
 
 
1. nov, 2016