3. jun, 2016

Trauma og Refleksterapi

Fokus på: Traume

Mange mennesker lider af PTSD rundt omkring i verden. Jeg vil ikke gå i dybden med emnet, da det meget ofte er alt for trist. Jeg vil hellere fortælle om alle de gode resultater, vi opnår med vores kunder ved hjælp Ansigts Refleksterapien som værktøj.

Hvad er traume?

Traume er et almindeligt resultat af en voldsomt stressende oplevelse, som splintrer ens følelse af sikkerhed, så du føler dig hjælpeløs og sårbar.

Traumatiske oplevelser involverer ofte en trussel mod ens liv eller sikkerhed. Enhver situation, der efterlader dig med følelsen af at være ubeskyttet og alene kan imidlertid være traumatisk, selvom den ikke indebærer nogen fysisk trussel.

Trauma kan være forårsaget af et enkelt slag, én begivenhed - såsom en bilulykke, en naturkatastrofe eller et voldsomt angreb. Trauma kan også stamme fra vedvarende stress, såsom at leve i et hårdt belastet kriminelt kvarter.

Folk reagerer meget forskelligt på traumer. Nogle almindelige symptomer på traumer kan være søvnløshed, hjertebanken, fysiske smerter, træthed, muskelspændinger, chok, vrede, selvbebrejdelser, forvirring eller angst. Symptomerne varierer fra at vare et par dage op til flere måneder og år. Det skyldes, at du stadig være påvirket af ​​smertefulde erindringer eller følelser, selvom du føler du har det bedre.

Det er almindeligt, at virkningerne fra en traumatisk oplevelse i hjernen er en overproduktion af ​​stresshormoner, såsom cortisol og noradrenalin. Begge disse hormoner produceres i vores binyrerne. Når disse hormoner bliver sat i gang, går vores krop i en slags overlevelsestilstand. Dette kan være temmelig nyttigt i livstruende situationer.

Men hvis vores krop kontinuerligt frigiver cortisol og noradrenalin - og derfor er løbende i overlevelsesmode – vil vi stå tilbage med alvorlige helbredsmæssige problemer. Kroniske forhøjede tal af cortisol og noradrenalin kan undertrykke immunsystemet.

 

Hvordan kan Ansigt Refleksterapi hjælpe?

Ansigt Refleksterapi kan have en vigtig indflydelse på at bringe hormonsystemet i balance samt regulere produktionen af ​​stresshormoner. Ved at stimulere de rigtige punkter og zoner, kan du være med til at balancere kroppens hormonelle produktion. Dette er vigtigt, fordi, ved at bidrage til en mere afbalanceret produktion af hormoner og kemikalier, kan man bremse - eller endda stoppe - de virkninger som stress har på din krop.

Ansigt Refeksterapi hjælper ikke kun med at balancere dit hormonelle system. Når du bliver behandlet med Refleksterapi får du også forbedret strømmen af ​​energi og blodcirkulation, hvilket tilvejebringer balance og sundhed i kroppen. Derfor bliver dit immunforsvar styrket, og det kan hjælpe dig i kampen mod andre sygdomme og symptomer, der kan være forårsaget af en svag immunologisk modstand.

Når du får Ansigt Refleksterapi slapper din krop af og går ind i en tilstand af ro, der kan bringe balance til vores følelser.

 

CASES:

Vores Ansigt Refleksterapeuter har masser af erfaring når det kommer til behandling af traumer. Der er to primære sager, som jeg gerne vil fortælle om. Den første handler om den japanske instruktør Mai Ebina, der har gennemført et succesfuldt behandlingsforløb med klienter efter tragedien i Fukushima, Japan. Den anden er om Maria, en tidligere US hærsergent og nuværende Reflex terapeut, der arbejder med veteransoldater i North Carolina, USA.

Mai Ebina, vores yngste japanske instruktør udførte - sammen med Det Internationale Institut - et projekt der havde til formål at hjælpe 2000 mennesker ramt af traumer, stress og andre sygdomme i Fukushima, Japan, efter 2011 jordskælvet og tsunamien.

Da situationen var meget kritisk, og der var for mange mennesker, som behøvede hjælp, hjalp Det Internationale Institut Mai med at organisere et selvhjælpsprogram med Ansigts Refleksterapi. Programmet skulle hjælpe med at bringe balancen tilbage til det hormonale system og lindre stress i kroppen. Mai og hendes mand, Nori, begyndte at undervise de kriseramte mennesker i, hvordan man behandler sig selv og ens familie med Ansigt Refleksterapi.

Der var så mange mennesker, at Mai blev nødt til at gøre hendes sessions til 20 minutter pr. person, ellers ville hun ikke være i stand til at hjælpe dem alle sammen. 

Efter få 20 minutters behandling med Refleksterapi kunne mange af de personer, der led af søvnløshed, falde i dyb søvn og de kunne forbedre deres søvnmønster.

MOOK, et indflydelsesrigt japansk forlag hørte om Mais projekt og hjalp hende med at publicere en selvhjælpsbog. Den blev omdelt på alle krisecentrene efter katastrofen. Mange kriseramte mennesker begyndte at behandle sig selv og deres familie, og efter kort tid kunne man se, hvordan stemningen ændrede sig, og folk blev mere forbundet til hinanden. I dag er selvhjælpsbogen blevet udgivet i hele landet.

Yellow Ribbon Projektet for veteraner; Maria, en tidligere sergent i den amerikanske hær bruger Ansigt Refleksterapi, når hun arbejder med tilskadekomne eller traumatiserede soldater.

Yellow Ribbon er projekt der støttet af den Amerikanske regering. Projektet har til formål at hjælpe veteran soldater med at komme tilbage til et normalt liv.

Yellow Ribbon tilbyder støtte til soldaten og de pårørende for at give dem alle mental støtte og mental sundhed.

Maria gjorde tjeneste i den amerikanske hær i 27 år. Hun har nu været en dedikerede studerende i Ansigt Refleksterapi siden 2010 og hun har et ønske om at gøre Ansigt Refleksterapien til en del af behandlingen i Yellow Ribbon projektet. Da Maria begyndte at tage Ansigt Refleksterapi uddannelsen, modul 1-2 , var hun lammet i benene på grund af blyforgiftning. Mange soldater lider af denne form for forgiftning, da de i mange år er omgivet af bombeskyer med højt blyindhold. Da hun blev lammet, tilmeldte Maria sig til flere kurser i Ansigt Refleksterapi. Efter første gang hun deltog i et kursus kunne hun allerede mærke en forbedring i lammelsen i benene.

På fjerde dagen i Ansigt Refleksterapi model 1-2, kunne Maria begynde at bevæge benene og begynde at gå igen! Maria blev en stor Ansigt Refleksterapi entusiast og siden har hun arbejdet på at inkludere denne metode i integrationsprogrammet, både til behandling af fysiske og mentale problemer.

 

TAG UDDANNELSEN!

Vi har brug for mange flere dygtige kollegaer - skal du være én af os, så læs mere og tilmeld dig uddannelsen her: http://www.refleksterapi-org.dk/413044735

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Ansigts Refleksterapi uddannelsen i København eller på et af vore fantastiske kurser.

Har du spørgsmål så tøv ikke, men ring i dag til Anne-Dorte Wæver på 2728 7335 eller mail på adw@centerforrefleksterapi.dk.

 

Introduktionsforedrag:

Du er også velkommen til at komme i Center for Refleksterapi hver den første onsdag i måneden kl. 19-21, hvor Anne-Dorte holder en introduktion til Ansigts Refleksterapi uddannelsen og fortæller om hjemmetræningsmetoden udarbejdet specielt til "Børn med særlige behov og mindre dysfunktioner". Her kan du få indsigt i, hvorfor Ansigts Refleksterapi er så effektiv en metode, hvordan det virker og få stillet alle dine spørgsmål. Læs også mere på www.centerforrefleksterapi.dk

Velkommen til!

Bedste hilsner

Lone Sørensen og Anne-Dorte Wæver